Uudised
Kevadpäevale on registreerunud 1000 kooli!

Agrupamento Biotehniški center Naklo – Srednja šola Sloveenias on 1000. kool, kes on liitunud 2009. aasta Kevadpäeva kampaaniaga. Euroopa loovuse ja uuenduste aastal on selle algatuse eesmärk innustada koole korraldama debatte ja muud tegevust, mis keskenduvad Euroopale ja loovusele. Kampaaniaga loodetakse kaasata paljusid õppeasutusi 25. märtsist kuni 9. maini 2009.

Bernarda Božnar, Agrupamento Biotehniški center Naklo - Srednja šola õpetaja rääkis meile, et tema kool osaleb kampaanias kolmandat korda ning see ei jää viimaseks. “Igal aastal pakutakse suurepärast tegevust. me lõimime selle oma kooli õppekavva, et tunde huvitamavaks muuta. “Kevadpäev Euroopas” ei paranda ainult teadmisi Euroopa Liidu ja selle asutuste kohta, vaid eelkõige edendab positiivset suhtumist Euroopasse. Õpilased naudivad võistlustel osalemist ja muud pakutavat tegevust, mis innustavad neid oma oskusi looval viisil kasutama. Samuti tunnevad nad uhkust selle üle, et on Euroopa ühiskonna liikmed ning jagavad sarnaseid ideid ja õppetundide tulemusi.”

Bernarda sõnul pakub “Kevadpäev Euroopas” paindlikku ajagraafikut ja õpetajatele soovitusi selliste õppetundide korraldamiseks, mis neile sobivad: “Meie kool on biotehnoloogiaharidust andev keskkool, mis pakub laia valikut õppeaineid – põllumajandusest looduskaitseni –, aga siiski leiame Kevadpäeva-projektist aineid, mis meie õppekavva sobivad.”

Kevadpäevaga seotud tegevus ja võistlused, mille kaudu valmivad klassiruumis ühistegevuse tulemusel videod, fotod, tekstid, leiutusettepanekud ja muu. Koolidele pakutakse online-mänge ja muid –vahendeid, mis teevad õppimise ja õpetamise huvitamavaks. Need aitavad noortel eurooplastel mõista Euroopa otsustusprotsesse ja seda, kuidas EL-i institutsioonid töötavad.

Teine selle aasta projekti huvitav alagatus on “Tagasi koolis”. Koolid saavad külla kutsuda poliitiku või muu avaliku elu tegelase, et Euroopa-teemal arutleda ning loovus- ja uuendusteteemalisi mõtteid vahetada. Koolid võivad kutsutava külalisega ühendust võtta ja innustada teda algatusega lituma, kasutades selleks kirja, mis on saadaval Kevadpäeva kodulehel. Veelgi enam, sellest aastast lihtsustab külastuste korraldamist (näiteks vippide ja koolide eelistuste kokkusobitamine) uudne registreerimissüsteem.

01/04/2009 autor: Alessandra D’Angelo